• Automation Day goes virtual

  Zoals jullie weten hebben we nogmaals een netwerkevent van onze federatie niet fysiek kunnen laten doorgaan. Ondanks al onze inspanningen om Automation Day 7 tot een leuk en aangenaam event te maken, heeft Covid 19 opnieuw stokken in de wielen gestoken… helaas. We hebben dit opnieuw opgevangen door te switchen naar een digitaal alternatief. Velen onder jullie hebben de livestream gevolgd : de aankondiging van de winnaar van Automation Magazine Award 2020 met aansluitend een interview met JASNA ROKEGEM. Hierna lieten we het woord aan Patrick Slaets, Senior Expert Studies Centre Agoria. Hij gaf een duidelijke uiteenzetting over de vooruitzichten voor de Belgische economie in 2021.

  Lees meer
 • Jasna Rokegem wint Automation Magazine Award

  Fashiontechdesigner Jasna Rokegem (27) is de winnares van de Automation Magazine Award 2020. Ze volgt daarmee wetenschapsjournalist en televisiemaker Lieven Scheire op die vorig jaar de Automation Magazine Award won.
  Jasna Rokegem startte in 2016 de hightech fashion designstudio 'Jasna Rok.'
  Ze mixt mode met technologie en werkt hiervoor samen met verschillende industrieën, bedrijven en wetenschappers. Jasna Rokegem studeerde in 2015 af als modeontwerpster aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en richtte het jaar erop haar eigen FashionTech-bedrijf Jasna Rok op.
  Haar bedrijf werkt op het snijpunt tussen mode, kunst, technologie en wetenschap en experimenteert met de mogelijkheden van interactieve kleding die de emoties van de drager kan visualiseren.

  De Automation Magazine Award is een jaarlijkse onderscheiding uitgereikt door de beroepsfederatie InduMotion en de redactieraad van het vakblad Automation Magazine aan een persoon, bedrijf, kennisinstelling of organisatie die zich inzet voor techniek en wetenschap in het algemeen, en/of zich verdienstelijk maakt in de sector van de aandrijftechnieken (hydraulisch, pneumatisch, mechanisch en elektrisch) en de industriële automatisering in het bijzonder.
  Jasna Rokegem werd gekozen uit een groot aantal nominaties omdat zij volgens de redactieraad van Automation Magazine als jonge onderneemster met haar designstudio innovatieve mode combineert met geavanceerde technologieën. Ze laat daarmee de toekomst zien van interactieve 'wearables.'
  Uit het juryrapport: 'Jasna Rokegem wil kleding met ons brein verbinden, want ze experimenteert met de mogelijkheden van interactieve kleding die de emoties van de drager kan visualiseren.
  Met die creatieve dadendrang toont Jasna Rokegem aan dat er geen grenzen zijn aan verbeelding. Haar motto is immers: als je een innovatief idee hebt, dan moet je dat durven uitwerken. Alles digitaliseert en een ambitieuze Jasna Rokegem is in België dé pionier die technologie, Internet of Things (IoT) en artificiële intelligentie wil verbinden met kleding en de modesector.'
  De prijs werd haar overhandigd door InduMotion-voorzitter Hugues Maes. 'Als beroepsfederatie voor alle bedrijven actief in aandrijftechnieken en industriële automatisering, ondersteunen wij creatieve initiatieven die voor innovatie zorgen in onze technologieën', aldus Hugues Maes.
  Automation Magazine is in België het grootste en meest gelezen vakblad over aandrijftechnieken en industriële automatisering (robotics).

  Lees meer
 • Nieuw bestuur InduMotion


  NIEUW BESTUUR VOOR INDUMOTION
  De leden van beroepsorganisatie InduMotion hebben tijdens een virtuele vergadering beslist om het mandaat van het huidige bestuur met twee jaar te verlengen, tot juni 2022. Door het coronavirus was er geen fysieke ledenbijeenkomst, maar werd een online vergadering georganiseerd. Uit een rondvraag over de Covid-19 crisis bleek dat het verplichte thuiswerk bedrijven heeft doen inzien dat men ook op die manier productief kan zijn.

  Lees meer
 • Over InduMotion

  InduMotion

  InduMotion is de beroepsvereniging voor bedrijven gespecialiseerd in industriële automatisering en aandrijftechnieken (elektrisch, hydraulisch, mechanisch en pneumatisch), die als fabrikant, officiële invoerder of verdeler op de Belgische markt actief zijn.Marktstudies:Via jaarlijkse omzetstatistieken en halfjaarlijkse trend enquêtes geven wij een beter beeld van de Belgische markt en, in samenwerking met CETOP, van de Europese markt

 • Automation magazine

  Belgitrans

  Naast het Automation Magazine kunt u nu ook on-line de sector van de industriële aandrijvingen volgen via Automation-Magazine.be

 • Nieuws

  /userfiles/nieuws/13_s.jpg
  1/01/2019

  Statuten

  Statuten InduMotion: Status:    gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad     TITEL I      ALGEMEEN Artikel 1.      ...

Pneumatische aandrijving

Pneumatische aandrijving

Hydraulische aandrijving

Hydraulische aandrijving